Overslaan en naar de inhoud gaan

Een snelle website

Snelle website

Waarom is een snelle website zo belangrijk? En bovenal: wat kun je er zelf aan doen om je website sneller te maken? We geven je graag wat tips en uitleg.

Waarom een snelle website belangrijk is:

 1. Optimale gebruikservaring
  Bezoekers willen snel vinden wat ze zoeken. Wachten op een trage website levert grote irritatie op en is de nummer 1 reden om een website te verlaten. Bezoekers klikken veel makkelijker door een site met een korte laadtijden en komen makkelijker terug.
   
 2. Je komt hoger in Google
  Snelle websites worden door Google beloond met een hogere ranking in de zoekresultaten. Je bent daardoor beter zichtbaar en krijgt meer bezoekers. En meer bezoekers betekent meer conversie.
   
 3. Snelle webshops converteren beter
  Klanten met een goede ervaring zijn geneigd om eerder en meer af te rekenen. Als het proces moeiteloos verloopt zijn ze eerder bereid om een artikel te kopen en te betalen.

Sneller is dus succesvoller!
 
Wat kun je doen?

Je website kan op meerdere vlakken geoptimaliseerd worden als het gaat om snelheid. In de content, in de structuur (bouw) van de site en op het gebied van hosting. Er is dus op verschillende niveaus tijdswinst te boeken.

 • De inhoud moet snel geladen kunnen worden. Laat je door je webdeveloper informeren over hoe je het beste met beeldmateriaal en met tekst kunt omgaan. Op dit vlak kun je namelijk veel zelf doen.
 • Zorg ervoor dat je website opgeruimd blijft. Controleer bijvoorbeeld regelmatig of alle links nog werken en verwijder beeldmateriaal en pagina’s die je niet meer gebruikt.
 • De code moet goed zijn. Je webdeveloper kan je hier meer over vertellen en kan ook tests uitvoeren om de code te checken. Vraag er naar.
 • Kies een snelle hosting-provider. Snelle hardware is belangrijk en de servers moeten slim ingericht zijn, specifiek voor jouw CMS.

Meer tips over hoe je de snelheid op je website kunt verbeteren

Route

drupal expert adres Julianalaan 59
3708 BB Zeist
drupal expert bellen 030 698 4224
drupal expert mailen contact@webcoo.nl
  KVK: 30159856
  Leveringsvoorwaarden
Verwerkersovereenkomst
Privacyverklaring
  drupal groene hosting