Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit kun je zelf doen om je website te versnellen

Zorg ervoor dat de content snel ingeladen wordt 
Veruit de meeste tijd van het inladen van een website gaat zitten in het downloaden van plaatjes, scripts en andere bestanden. Verminder je dit aantal onderdelen, dan is het aantal berekeningen dat de server hoeft te maken dus ook minder en zal de pagina op zijn beurt ook sneller inladen. Als je vervolgens die bestanden ook nog kleiner weet te maken, heb je dubbele tijdwinst. Met het optimaliseren van afbeeldingen maakt je website direct sneller.
 
Ruim je bestanden regelmatig op
Ook vervuiling in je CMS kan vertraging veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat het CMS schoon wordt gemaakt en gehouden. Staan er veel ongebruikte pagina’s of afbeeldingen in het CMS? Laat deze dan verwijderen. Het is tenslotte sneller om een kleine hoeveelheid pagina's te doorzoeken, dan een grote massa.
 
Gebruik  je editor om tekst op te maken
Tekstopmaak (vetgedrukt, kleur, grootte) is nodig maar moet slim gebruikt worden. Dit doe je door alle opmaak mee te geven in een stylesheet (.css) bestand, en zo veel mogelijk uit je HTML weg te laten. Veel onnodige tekstopmaak sluipt je HTML binnen door opgemaakte tekst te knippen en plakken in je CMS. Deze opmaak wordt dan automatisch in je HTML geplaatst. Door enkel met platte tekst te werken en de opmaakmogelijkheden in je CMS te beperken kan dit gemakkelijk voorkomen worden.
 
Check je site op dode links
Tot slot is het ook belangrijk om geen dode links op je pagina’s te hebben, bijvoorbeeld naar afbeeldingen die niet (meer) bestaan. 

 
De tips op een rij:

  • Optimaliseer je afbeeldingen
  • Plaats niet te veel componenten op een pagina
  • Verwijder ongebruikte pagina’s.
  • Check regelmatig of alle links nog werken. Verwijder ze anders.
  • Maak schone HTML opmaak
  • Wees zuinig met .css en .js bestanden

Dit kan je webdeveloper doen om de snelheid van je site te verbeteren
 

Route

drupal expert adres Julianalaan 59
3708 BB Zeist
drupal expert bellen 030 698 4224
drupal expert mailen contact@webcoo.nl
  KVK: 30159856
  Leveringsvoorwaarden
Verwerkersovereenkomst
Privacyverklaring
  drupal groene hosting